Vrouwen 73% meer kans op letsel

Recht op Schadevergoeding nieuwsbericht

Vrouwen 73% meer kans op letsel

Opmerkelijk onderzoeksresultaat: vrouwen maken 73% meer kans op ernstig letsel dan mannen

De universiteit van Virginia heeft onderzoek gedaan naar 23.000 verkeersongevallen die plaatsvonden tussen 1998 en 2015. Zij analyseerde 23.000 verkeerongevallen waarbij het slachtoffer een gordel droeg en waarbij letsel is ontstaan. In totaal zijn 31.000 slachtoffers in het onderzoek betrokken.

 

Resultaten onderzoek

Uit het onderzoek volgt dat nieuwere auto’s, auto’s van ná 2009, het risico op (ernstig) letsel voor zowel mannen als vrouwen verkleinen. Dit is ook eenvoudig te verklaren nu er continu gewerkt wordt aan het verbeteren van de veiligheid van auto’s.

Een ander resultaat dat naar voren komt uit de analyse is echter opmerkelijk. Gebleken is dat vrouwen maar liefst 73% meer kans maken op ernstig letsel dan mannen. Waar dat door komt, is onduidelijk gebleven. De onderzoekers kunnen dit verschil vooralsnog ook niet verklaren.

 

Oorzaak verschil achterhalen

Uit mijn eigen praktijk en ervaring kan ik bovenstaande conclusie niet trekken. Ik sta zowel mannen als vrouwen bij die na een verkeersongeval bij mij komen met zowel “licht” letsel als ernstig letsel. Het gaat in mijn geval niet om 31.000 betrokkenen, maar toch heb ikzelf bij mijn cliënten nog nooit direct een verschil in letsels kunnen ontdekken puur op basis van geslacht. En gelukkig ook maar. Op grond van dit onderzoek zou dat namelijk betekenen dat als de mannen die ik bijsta een vrouw zouden zijn geweest, hun letsel mogelijk nog erger was geweest.

Is het slechts toeval dat de vrouwen uit dit onderzoek ernstiger letsel hebben? Of is er daadwerkelijk een biomedische onderliggende oorzaak voor te vinden? Als het inderdaad zo is dat vrouwen een verhoogd risico lopen op ernstig letsel, alleen maar omdat zij vrouw zijn, is het goed als die oorzaak snel wordt ontdekt. In dat geval kan er eventueel iets tegen worden gedaan.

 

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen of wilt u weten wat Recht op Schadevergoeding in uw situatie voor u kan betekenen?

Geplaatst in de categorie:
Nieuwsbrief

Wilt u weten wanneer u recht heeft op schadevergoeding?

Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 25
5405 AC Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 25
5405 AC Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48