Studievertraging door ongeval

ROSV letselschade - header blogbericht mobiel

Studievertraging door ongeval

DE LETSELSCHADE RICHTLIJN STUDIEVERTRAGING

Als je letselschade hebt opgelopen, kan je mogelijk niet meer naar school of je (thuis)studie volgen. Als je daardoor studievertraging oploopt, ontstaat er schade. Hiervoor heeft de Letselschade Raad de Richtlijn Studievertraging opgesteld.

WANNEER IS ER SPRAKE VAN STUDIEVERTRAGING?

Bij letselschade spreken we van studievertraging als je door ongeluk later klaar bent met je school of studie. En je dus ook pas later dan gepland kan gaan werken.

 

WANNEER HEB JE RECHT OP SCHADEVERGOEDING VOOR STUDIEVERTRAGING?

Wanneer je door een ongeluk je studie later afrondt dan gepland, moet de ontstane vertraging worden vergoed. Je moet dan wel kunnen bewijzen – of op zijn minst aannemelijk maken – dat je zonder je letsel eerder je diploma zou hebben gehaald. Dat kan best lastig zijn. ROSV Letselschade helpt je daar graag bij.

 

HOE HOOG IS DE VERGOEDING?

Als je pas later kan gaan werken door de vertraging, heb je ook pas later een (fulltime) salaris. Welk schadebedrag hier bij hoort, is vaak niet exact te bepalen. Om discussie daarover zo veel mogelijk te voorkomen, zijn er in de Richtlijn standaard bedragen opgenomen. De hoogte is afhankelijk van de soort studie die je volgt. Jaarlijks wordt gekeken of de bedragen moeten worden aangepast. Voor 2022 gelden de volgende bedragen bij 1 jaar studievertraging.

HOE LANG HEB IK RECHT OP DE VERGOEDING?

De genoemde bedragen gelden als je maximaal een jaar studievertraging hebt. Als je langer dan een jaar vertraging oploopt, heb je wel nog steeds recht op schadevergoeding. Maar daarvoor gelden dan niet meer deze standaard bedragen.

 

SCHAKEL BIJ STUDIEVERTRAGING ALTIJD HULP IN

Schakel bij studievertraging altijd hulp in van ROSV Letselschade. Je hoeft dan niet alles zelf uit te zoeken. Het is immers al erg genoeg dat je je niet volledig kunt richten op je studie. De hulp van een letselschade jurist of letselschade advocaat is gratis. Neem dan ook gerust vrijblijvend contact met me op.

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of wil je weten wat ROSV Letselschade voor jou kan betekenen?

Geplaatst in de categorie:
Nieuwsbrief

Wil je weten wat ROSV Letselschade kan betekenen?

Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48