Schade vergoed met een Schadeverzekering Opzittenden

ROSV letselschade - header blogbericht mobiel

Schade vergoed met een Schadeverzekering Opzittenden

ZELF EEN ONGELUK VEROORZAAKT? VERGOEDING VAN JE EIGEN SCHADE

Wanneer de bestuurder van een motorvoertuig (motor, scooter, snorfiets, bromfiets, et cetera) zelf een verkeersongeluk veroorzaakt, wordt zijn of haar schade aan persoonlijke eigendommen of letselschade niet vergoed. Dit geldt bij alle verzekeringen: van beperkte tot hele uitgebreide verzekeringen.

MET EEN SCHADEVERZEKERING OPZITTENDEN (SVO) WÈL RECHT OP SCHADEVERGOEDING

Met een aanvullende schadeverzekering voor opzittenden heb je wel recht op een vergoeding voor schade aan persoonlijke eigendommen en voor letsel. Dit geldt niet alleen voor de bestuurder zelf, maar ook voor eventuele medepassagiers. Deze verzekering vergoedt altijd de kosten van de bestuurder en medepassagiers. Ook wanneer de bestuurder het ongeluk (deels) zelf heeft veroorzaakt.

Onder persoonlijke eigendommen vallen bijvoorbeeld een kapotte smartphone, kleding, bagage en laptop. Onder letsel vallen lichamelijke of psychische klachten. Maar ook de verdere gevolgen van dit letsel worden vergoed door je eigen verzekeraar. Denk aan: aanpassingen in huis, inkomstenderving, fysiotherapie en een huishoudelijke hulp. Zonder de opzittendenverzekering komen deze kosten voor eigen rekening.

Hetzelfde geldt voor automobilisten met een Schadeverzekering Inzittenden.

EENZIJDIGE EN TWEEZIJDIGE VERKEERSONGEVALLEN

De vergoeding op grond van de SVO geldt voor zowel eenzijdige als tweezijdige ongelukken. Voorbeelden van een eenzijdig ongeval zijn: botsing tegen een boom, lantaarnpaal of tegen een geparkeerde auto. Voorbeelden van tweezijdige ongevallen zijn: kop-staartbotsing of een motor die een voetganger aanrijdt.

VOORBEELDEN

Om duidelijk te maken wanneer je profijt hebt van een Schadeverzekering Opzittenden hieronder enkele voorbeelden.

EENZIJDIG ONGEVAL – VOORBEELD:

Een 45-jarige vrouw uit Nijmegen rijdt op haar scooter naar een restaurant in Uden. Haar vriend uit Oss zit achterop. De scooterrijdster let even niet op en rijdt in een bocht in Oss tegen een lantaarnpaal. De bestuurster is gewond en wordt met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster houdt een gebroken been en een hoofdwond over aan het ongeluk. De bestuurster werkt als kapster in loondienst en moet zich ziek melden. Haar vriend heeft gelukkig geen letsel. Wel is zijn jas en broek beschadigd.

Het is een eenzijdig ongeluk en niemand kan voor het ongeluk aansprakelijk worden gesteld. De bestuurster had echter een Schadeverzekering Opzittenden afgesloten waardoor de volgende kosten door haar verzekeraar zijn vergoed:

·         Schade aan de jas en broek van haar vriend

·         Broek (kapot geknipt door ziekenhuismedewerkers)

·         Parkeerkosten bij het ziekenhuis

·         Reiskosten

·         Huren van krukken

·         Douchestoel

·         Huishoudelijke hulp

·         Fysiotherapie

·         Vergoeding gemiste overuren

·         Eigen risico zorgverzekering

·         Smartengeld

·         Wettelijke rente

Deze schade heeft de bestuurder vergoed gekregen met hulp van een letselschadebureau.

TWEEZIJDIG ONGEVAL – VOORBEELD:

Op de A50 bij Uden botst een 31-jarige man uit Veghel met zijn motor achterop een andere auto. Hij schatte de snelheid van zijn voorganger verkeerd in en heeft te laat geremd. De vrouw uit Waalre in de aangereden auto houdt een hersenschudding over aan de aanrijding. Haar auto is total loss verklaard. De kosten voor haar lichamelijk herstel en de vergoeding van de auto worden verhaald op de WA-verzekering van de man uit Veghel die het ongeluk veroorzaakte.

De Veghelnaar houdt zelf een whiplash over aan het ongeluk. Hij is werkzaam als ZZP’er in de bouw. Door zijn klachten slaapt hij slecht en heeft hij moeite met concentreren. Zijn werk kan hij 5 maanden niet uitvoeren. Dankzij zijn Schadeverzekering Opzittenden zorgt zijn letselschade specialist ervoor dat hij de volgende schadevergoeding ontvangt:

·         Fysiotherapie

·         Manuele therapie

·         Reiskosten

·         Mindfulness-cursus

·         Vergoeding gemiste inkomsten

·         Gemiste inkomsten uit “zwart” werk

·         Eigen risico zorgverzekering

·         Smartengeld

·         Vergoeding huishoudelijke hulp*

* Een echtgenoot (of een ander familielid, vriend of buur) die de huishoudelijke werkzaamheden overneemt, wordt ook gezien als huishoudelijke hulp. Het is voor het krijgen van een schadevergoeding niet noodzakelijk dat je professionele, betaalde huishoudelijke hulp hebt ingeschakeld.

GRATIS JURIDISCHE HULP

Heb jij een Schadeverzekering Opzittenden (SVO) en wil je aanspraak maken op een schadevergoeding? Neem dan contact op voor gratis hulp. In een gratis adviesgesprek hoor je direct of er een schadevergoeding is te verhalen. Neem contact op via het contactformulier of bel 06 – 3974 3430.

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of wil je weten wat ROSV Letselschade voor jou kan betekenen? Neem contact op.

 

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of wil je weten wat ROSV Letselschade voor jou kan betekenen?

Geplaatst in de categorie:
Nieuwsbrief

Wil je weten wat ROSV Letselschade kan betekenen?

Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48