Ongeluk door sneeuw of gladheid? Uw schade verhalen

Recht op Schadevergoeding nieuwsbericht

Ongeluk door sneeuw of gladheid? Uw schade verhalen

Rijkswaterstaat waarschuwt bij sneeuw en gladheid om niet de weg op te gaan. Er gebeuren dan namelijk meer ongelukken dan op andere dagen. Dit leidt niet alleen tot schade aan uw voertuig, maar vaak ontstaat er ook letsel. In veel gevallen is het mogelijk om uw letselschade te laten vergoeden.

Aangereden door andere weggebruiker

Wanneer u door een andere weggebruiker wordt aangereden, kunt u deze andere persoon aansprakelijk stellen voor het ongeluk.

– Vul na de aanrijding samen het schadeaanrijdingsformulier in

– Maak foto’s van de situatie ter plaatse en de schade

– Vraag de contactgegevens van eventuele getuigen

– Stuur het formulier op naar uw eigen verzekeraar

– Schakel een letselschadekantoor in om u te helpen bij het regelen van de schade.

Kopstaartbotsing

Bent u betrokken geraakt bij een kopstaartbotsing. In de meeste gevallen is degene die achterop is gereden aansprakelijk. Volg bij een kopstaartbotsing de hierboven genoemde stappen.

Ongeluk door sneeuw of gladheid tijdens uw werk

Moest u voor uw werk toch de weg op en is er een ongeluk gebeurd? Bijvoorbeeld omdat uw voertuig in een slip raakte of omdat u op locatie bent uitgegleden? Er is dan sprake van een bedrijfsongeval. Meestal kan uw werkgever aansprakelijk worden gesteld. Uw werkgever heeft waarschijnlijk een verzekering afgesloten die uw kosten en letselschade vergoed. U heeft dan ook recht op gratis hulp van een letselschadebureau. Zij kunnen u helpen bij het opstellen van de aansprakelijkstelling en het regelen van de schadevergoeding.

Zelf een ongeluk veroorzaakt tijdens de gladheid

Zeker tijdens sneeuw en gladheid zit een ongeluk in een klein hoekje. Zelfs wanneer u voorzichtig rijdt, kan het voorkomen dat u per ongeluk schade of letsel bij een ander veroorzaakt. Die schade wordt in principe vergoed door uw verzekeringsmaatschappij. Maar wat als u zelf ook letsel heeft opgelopen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hersenschudding, whiplash of een hoofdwond? Als u een schadeverzekering inzittenden (SVI) of schadeverzekering opzittenden (SVO) heeft afgesloten, wordt uw eigen letselschade vergoed door uw eigen verzekeraar. Informeer altijd of u dan ook recht heeft op gratis hulp van een letselschade jurist of letselschade advocaat.

Ook bij een eenzijdig ongeval heeft u recht op schadevergoeding als u een SVI of SVO heeft. Een eenzijdig ongeval betekent dat alleen u en niemand anders bij het ongeval betrokken is. Bijvoorbeeld als u in een slip raakt en tegen een lantaarnpaal of boom botst. Of wanneer u door de gladheid de controle over het stuur verliest en tegen de vangrail of een verkeerslicht rijdt.

Kunt u de gemeente aansprakelijk stellen?

In de meeste gevallen is de gemeente niet aansprakelijk als u bij sneeuw en gladheid een ongeluk heeft gehad of bent gevallen. Er wordt van tevoren gewaarschuwd voor de gladheid. Van u wordt bovendien verwacht dat u in dit soort gevallen extra voorzichtig bent.

De gemeente kan wél aansprakelijk worden gesteld als zij zich niet heeft gehouden aan het strooiplan. Gemeenten in Nederland hanteren meestal een strooiplan. Als de gemeente zich daar niet aan heeft gehouden en u heeft een ongeluk gehad op een weg die niet gestrooid is, maar dat wél had moeten zijn, kunt u een schadevergoeding claimen. De gemeente heeft geen resultaatverplichting, maar een inspanningsverplichting. U zult moeten aantonen dat de gemeente haar zorgplicht heeft geschonden.

Welke schade wordt vergoed?

Alle kosten die u heeft door het ongeluk komen in principe voor vergoeding in aanmerking. Een aantal voorbeelden daarvan zijn:

– Reiskosten

– Medische kosten

– Eigen risico

– Huishoudelijke hulp

– Verlies aan verdienvermogen (minder salaris, overuren, et cetera)

– Kapotte kleding, telefoon, laptop

– Kosten voor fysiotherapie

– Smartengeld

– Et cetera

Gratis juridische hulp

Heeft u een ongeluk gehad door sneeuw en gladheid. En wilt u weten of u recht  heeft op schadevergoeding? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met Recht op Schadevergoeding. U hoort direct of u uw schade kunt verhalen. Neem contact op via het contactformulier of stuur een e-mail naar schade@rosv.nl. U kunt ook bellen naar 06 39 74 34 30.

 

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen of wilt u weten wat Recht op Schadevergoeding in uw situatie voor u kan betekenen?

Geplaatst in de categorie:
Nieuwsbrief

Wilt u weten wanneer u recht heeft op schadevergoeding?

Meldt u zich dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 25
5405 AC Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 25
5405 AC Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48