Ongeluk door sneeuw of gladheid? Jouw schade verhalen

ROSV letselschade - header blogbericht mobiel

Ongeluk door sneeuw of gladheid? Jouw schade verhalen

Rijkswaterstaat waarschuwt bij sneeuw en gladheid om niet de weg op te gaan. Er gebeuren dan namelijk meer ongelukken dan op andere dagen. Dit leidt niet alleen tot schade aan je voertuig, maar vaak ontstaat er ook letsel. In veel gevallen is het mogelijk om je letselschade te laten vergoeden.

Aangereden door andere weggebruiker

Wanneer je door een andere weggebruiker wordt aangereden, kun je deze andere persoon aansprakelijk stellen voor het ongeluk.

– Vul na de aanrijding samen het schadeaanrijdingsformulier in

– Maak foto’s van de situatie ter plaatse en de schade

– Vraag de contactgegevens van eventuele getuigen

– Stuur het formulier op naar je eigen verzekeraar

– Schakel ROSV Letselschade in om je te helpen bij het regelen van de schade.

Kopstaartbotsing

Ben je betrokken geraakt bij een kopstaartbotsing? In de meeste gevallen is degene die achterop is gereden aansprakelijk. Volg bij een kopstaartbotsing de hierboven genoemde stappen.

Ongeluk door sneeuw of gladheid tijdens je werk

Moest je voor je werk toch de weg op en is er een ongeluk gebeurd? Bijvoorbeeld omdat je voertuig in een slip raakte of omdat je op locatie bent uitgegleden? Er is dan sprake van een bedrijfsongeval. Meestal kan de werkgever aansprakelijk worden gesteld. Je werkgever heeft waarschijnlijk een verzekering afgesloten die alle kosten en letselschade vergoed. Je hebt dan ook recht op gratis hulp van een letselschadebureau. ROSV Letselschade helpt je bij het opstellen van de aansprakelijkstelling en het regelen van de schadevergoeding.

Zelf een ongeluk veroorzaakt tijdens de gladheid

Zeker tijdens sneeuw en gladheid zit een ongeluk in een klein hoekje. Zelfs wanneer je voorzichtig rijdt, kan het voorkomen dat  je per ongeluk schade of letsel bij een ander veroorzaakt. Die schade wordt vergoed door je verzekeringsmaatschappij. Maar wat als je daarbij zelf ook letsel oploopt? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hersenschudding, whiplash of een hoofdwond? Als je een schadeverzekering inzittenden (SVI) of schadeverzekering opzittenden (SVO) heeft afgesloten, wordt je eigen letselschade vergoed door jouw eigen verzekeraar. Informeer altijd of je dan ook recht hebt op gratis hulp van een letselschade jurist of letselschade advocaat.

Ook bij een eenzijdig ongeval heb je recht op schadevergoeding als u een SVI of SVO heeft. Een eenzijdig ongeval betekent dat alleen jij en niemand anders bij het ongeval betrokken is. Bijvoorbeeld als je in een slip raakt en tegen een lantaarnpaal of boom botst. Of wanneer je door de gladheid de controle over het stuur verliest en tegen de vangrail of een verkeerslicht rijdt.

Kun je de gemeente aansprakelijk stellen?

In de meeste gevallen is de gemeente niet aansprakelijk als je bij sneeuw en gladheid een ongeluk hebt gehad of bent gevallen. Er wordt van tevoren gewaarschuwd voor de gladheid. Van iederen wordt bovendien verwacht dat je in dit soort gevallen extra voorzichtig bent.

De gemeente kan wél aansprakelijk worden gesteld als zij zich niet heeft gehouden aan het strooiplan. Gemeenten in Nederland hanteren meestal een strooiplan. Als de gemeente zich daar niet aan heeft gehouden en je hebt een ongeluk gehad op een weg die niet gestrooid is, maar dat wél had moeten zijn, kun je bij de gemeente een schadevergoeding claimen. De gemeente heeft geen resultaatverplichting, maar een inspanningsverplichting. Je zult moeten aantonen dat de gemeente haar zorgplicht heeft geschonden.

Welke schade wordt vergoed?

Alle kosten die je hebt door het ongeluk komen in principe voor vergoeding in aanmerking. Een aantal voorbeelden daarvan zijn:

– Reiskosten

– Medische kosten

– Eigen risico

– Huishoudelijke hulp

– Verlies aan verdienvermogen (minder salaris, overuren, et cetera)

– Kapotte kleding, telefoon, laptop

– Kosten voor fysiotherapie

– Smartengeld

– Et cetera

Gratis juridische hulp

Heb je een ongeluk gehad door sneeuw en gladheid. En wil je weten of je recht hebt op schadevergoeding? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met ROSV Letselschade. Je hoort direct of je jouw schade kunt verhalen. Neem contact op via het contactformulier of stuur een e-mail naar schade@rosv.nl. Je kunt ook bellen naar 06 39 74 34 30.

 

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of wil je weten wat ROSV Letselschade voor jou kan betekenen?

Geplaatst in de categorie:
Nieuwsbrief

Wil je weten wat ROSV Letselschade kan betekenen?

Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48