Tegenpartij ongeluk werkt niet mee

ROSV letselschade - header blogbericht mobiel

Tegenpartij ongeluk werkt niet mee

Je rijdt op straat en zonder dat je er zelf iets aan kunt doen, word je aangereden. Erg vervelend natuurlijk. Maar nog vervelender wordt het als de tegenpartij vervolgens op geen enkele manier meewerkt. Blijf je dan met je schade zitten? Nee, dat hoeft niet! Je kunt alles via zijn/haar verzekeraar alsnog goed regelen.

 

Verkeersongeluk scooterrijder

Begin dit jaar werd ik gebeld door een cliënt. Hij reed eind december op zijn scooter. Het was ’s avonds laat. Hij had zijn lichten aan en reed op een goed verlichte weg. Hij naderde een kruispunt. Verkeer van rechts moest hem voorrang verlenen. Dit was duidelijk aangegeven met haaientanden. Toch kreeg hij die voorrang van een automobilist niet. Mijn cliënt kon niet meer op tijd remmen waardoor een aanrijding ontstond. Helaas liep hij hierbij letsel op. Direct na de aanrijding gaf de bestuurder van de auto toe dat hij cliënt niet had gezien. Hij bood zijn excuses aan en een dag later zouden ze samen het schadeformulier invullen.

 

Veroorzaker ongeval werkt niet mee

Een dag later belde cliënt de man op om een tijd af te spreken voor het invullen van de papieren. De tegenpartij gaf aan dat hij dat niet meer nodig vond. Hij ontkende dat hij cliënt had geraakt. Hij gaf ook aan dat hij hierover contact had gehad met zijn verzekeraar en zijn advocaat. Die zouden beiden hebben geadviseerd om niet de gegevens van zijn verzekeraar te geven.

 

Cliënt gaf niet zomaar op. Maar ondanks meerdere contactpogingen, kreeg cliënt geen contact meer met de tegenpartij. Zowel op e-mails als telefoontjes werd niet meer gereageerd. Het schadeformulier werd niet ingevuld. Zijn scooter was kapot, andere kosten liepen snel op en cliënt wist niet meer wat hij moest doen. Gelukkig belde hij mij voor hulp.

 

Opvragen RDW gegevens

Na het ongeluk heeft cliënt het kenteken van de auto genoteerd. Met een kenteken kun je altijd de gegevens van de autoverzekeraar opvragen. Je geeft per e-mail aan het RWD het kenteken van de tegenpartij door en de gegevens van het ongeluk. Het RDW kijkt dan bij welke verzekeraar het voertuig op de dag van het ongeval verzekerd is. Die gegevens sturen ze vervolgens per post op. Meestal ontvang ik die gegevens binnen enkele dagen.

 

Eind goed, al goed

Ook in dit geval kreeg ik de week na mijn aanvraag de gegevens van de RDW binnen. Ik heb de verzekeraar van de tegenpartij een aansprakelijkstelling gestuurd. Daarbij stuurde ik ook een getuigenverklaring mee van iemand die het ongeluk had zien gebeuren. Zij bevestigde het verhaal van mijn cliënt. De tegenpartij zag in dat ontkennen geen zin had. Althans, daar ga ik vanuit want 2 weken later werd door de verzekeraar de aansprakelijkheid erkend. Gelukkig herstelde mijn cliënt redelijk snel. Hij kreeg uiteindelijk al zijn schade vergoed.

Heb je een ongeluk gehad en letsel opgelopen en wil de tegenpartij niet meewerken? Neem dan contact met me op. Ik help je graag!

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of wil je weten wat ROSV Letselschade voor jou kan betekenen?

Geplaatst in de categorie:
Nieuwsbrief

Wil je weten wat ROSV Letselschade kan betekenen?

Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48