BN’er veroorzaakt ongeluk en ontkent alles

ROSV letselschade - header blogbericht mobiel

BN’er veroorzaakt ongeluk en ontkent alles

BN’er veroorzaakt ongeluk en geeft slachtoffer de schuld

 

Enkele weken geleden nam een cliënt contact met mij op. Hij reed op zijn scooter naar huis en toen hij overstak bij een groen stoplicht werd hij aangereden door een automobiliste. Bij uitstappen bleek dat het ongeluk was veroorzaakt door een BN’er. Cliënt dacht dat zij haar verantwoordelijkheid zou nemen. Maar niks bleek minder waar.

 

Gevolgen

Door de aanrijding is cliënt gevallen. Hierdoor heeft hij letselschade. Zijn gezicht lag open en hij had direct pijn aan zijn knie. Hij loopt nu al weken mank en hij moet een paar keer in de week naar de fysiotherapeut. Daarnaast heeft hij schade aan zijn gebit (gebroken tanden). Alleen al de tandartskosten zullen minimaal € 1.500,- zijn.

 

Verzekeraar aansprakelijk gesteld

Namens cliënt heb ik contact opgenomen met de verzekeraar van de BN’er en een aansprakelijkstelling verzonden. Op dit moment heeft de verzekeraar nog altijd geen standpunt ingenomen. De BN’er ging na het ongeluk op vakantie en heeft weken niks van haar laten horen. Tegen cliënt had zij ter plaatse al gezegd dat ze “wel andere dingen aan haar hoofd” had. Inmiddels heeft zij eindelijk haar verklaring naar haar verzekeraar gestuurd. Daar heeft de verzekeraar aanvullende vragen over gesteld, omdat het totaal indruist tegen het verhaal van mijn cliënt.

 

BN’er verdraait het hele verhaal

De BN’er ontkent alles en legt de schuld volledig bij cliënt. De vrouw verklaart nu dat zij cliënt niet heeft geraakt. Zij geeft toe schade aan de voorkant van haar auto te hebben, maar dit zou komen doordat cliënt uit het niks is gevallen en toen met zijn scooter tegen haar auto is geschoven. Daarnaast beticht zij cliënt van rijden onder invloed van alcohol en dat hij daardoor is gevallen. Tot slot stelt zij dat cliënt zou hebben gezegd dat er niks aan de hand is en zij zich geen zorgen hoeft te maken. Cliënt geeft aan dit nooit te hebben gezegd. In tegendeel, er is zelfs een ambulance ter plaatse gekomen vanwege zijn letsel.

 

Politierapport en getuigenverklaring

Gelukkig is de politie ter plaatse geweest. Die heeft cliënt laten blazen en uit deze test is gekomen dat de verklaring van de BN’er geen hout snijdt. Uit de blaastest bleek namelijk dat cliënt niet te veel had gedronken. En gelukkig heeft ook een getuige zich na het ongeluk gemeld. Ook hij bevestigt het verhaal van cliënt.

 

Verantwoordelijkheid nemen

In dit geval blijkt uit alles dat de lezing van de BN’er niet klopt. Er is het proces verbaal van de politie en de getuigenverklaring. Die komen overeen met de schade aan de auto van de BN’er en het letsel van cliënt. In dit geval ben ik er dan ook van overtuigd dat het goed gaat komen met de aansprakelijkheid en cliënt zijn schade vergoed krijgt. De BN’er verklaart in strijd met de waarheid en probeert zo onder haar verantwoordelijkheid uit te komen. Maar de verzekeraar zal op basis van alle bewijzen ook inzien dat haar verhaal niet klopt.

 

Meld u altijd als getuige

Jammer genoeg verklaren veroorzakers van verkeersongevallen niet altijd de waarheid en is het dan het verhaal van de een tegen dat van de ander. In die gevallen is het soms moeilijk om te bewijzen wat er precies is gebeurd. Een ooggetuige kan dan een wereld van verschil maken. Dus ben jij getuige van een ongeval? Laat dan altijd je gegevens achter voor als er later vragen blijken te zijn. En is dat op het moment zelf niet mogelijk, neem dan contact op met de politie of zoek op social media of er getuigenoproepen zijn. De betrokkene zal je voor altijd dankbaar zijn!

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of wil je weten wat ROSV Letselschade voor jou kan betekenen?

Geplaatst in de categorie:
Nieuwsbrief

Wil je weten wat ROSV Letselschade kan betekenen?

Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48