MijnSlachtofferzaak vanaf vandaag beschikbaar

ROSV letselschade - header blogbericht mobiel

MijnSlachtofferzaak vanaf vandaag beschikbaar

MijnSlachtofferzaak geopend

Vanaf het moment dat slachtoffers aangifte doen van een strafbaar feit bij de politie krijgen zij van allerlei verschillende instanties informatie. Denk hierbij aan de politie, het openbaar ministerie, Slachtofferhulp Nederland, het Schadefonds Geweldsmisdrijven en het CJIB. Vanaf vandaag is al die informatie overzichtelijk op 1 plek te vinden via MijnSlachtofferzaak.

 

MijnSlachtofferzaak

Slachtoffers kunnen met hun DigiD inloggen op hun eigen online omgeving via het slachtofferportaal “MijnSlachtofferzaak”. Hierin vindt het slachtoffer een tijdlijn van zijn/haar strafzaak. Alle berichten van alle betrokken instanties zijn hierin eenvoudig terug te vinden.

 

Altijd op de hoogte

Gelukkig is er voor slachtoffers een steeds belangrijkere rol weggelegd in het strafproces. Zij krijgen steeds meer rechten. Slachtoffers hebben na een strafbaar feit al genoeg aan hun hoofd. Fysiek of mentaal of vaak allebei. Er komt veel op ze af. Met dit slachtofferportaal wordt geprobeerd om het voor slachtoffers weer wat makkelijker te maken. Slachtoffer hebben soms het idee dat ze niet, niet volledig, niet op tijd of niet voldoende op de hoogte worden gehouden van de strafzaak. Met dit portaal worden ze stap voor stap op de hoogte gehouden.

Het portaal is beschikbaar voor alle strafzaken van op of na 1 februari 2020.

 

Slachtofferadvocaat

De slachtofferadvocaat maakt op dit moment nog geen onderdeel uit van MijnSlachtofferzaak. Het is belangrijk dat ook de advocaten van slachtoffers op de hoogte blijven. Door hen toegang te verschaffen tot het portaal kunnen zij het dossier ook op de voet volgen. Vragen van hun cliënten kunnen zij dan snel beantwoorden. Hopelijk volgt hun rol in het portaal ook snel. Voor nu is het in ieder geval een goed begin dat dit portaal er nu is voor slachtoffers.

 

Slachtofferrechten

MijnSlachtofferzaak is onderdeel van de “Meerjarenagenda Slachtofferbeleid”. Het doel van dit beleid is om slachtoffers een zo breed mogelijke rol te bieden in het strafproces. In de meerjarenagenda wordt onder ander ook aandacht besteed aan de privacy van slachtoffers en de verschijningsplicht van verdachten tijdens de terechtzitting.

 

 

 

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of wil je weten wat ROSV Letselschade voor jou kan betekenen?

Geplaatst in de categorie:
Nieuwsbrief

Wil je weten wat ROSV Letselschade kan betekenen?

Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48