Letselschade door misdrijf

Ben je slachtoffer geworden van een strafbaar feit en heb je daarbij letselschade opgelopen?

schadevergoeding strafzaak

Recht op schadevergoeding bij een strafzaak

Ben je slachtoffer van een strafbaar feit en heb je hierdoor letselschade opgelopen? Dan kun je een schadevergoeding vragen.

Voorbeelden van strafbare feiten zijn: mishandeling, overval, beroving, diefstal, seksueel misbruik en een auto-ongeluk veroorzaakt door rijden onder invloed. Ik bespreek graag vrijblijvend en kosteloos de mogelijkheden om de schade vergoed te krijgen. Neem hiervoor contact op.

3 manieren voor schadevergoeding

Er zijn 3 manieren om een schadevergoeding te krijgen bij letselschade als gevolg van een strafbaar feit.

  • Voeging benadeelde partij
  • Voeging benadeelde partij

De meest eenvoudige manier is om je te voegen als benadeelde partij in het strafproces. Tijdens de behandeling van de strafzaak bepaalt de recht de straf voor de dader en neemt de strafrechter tegelijkertijd ook een beslissingen over je schade.

  • Schadefonds Geweldsmisdrijven
  • Schadefonds Geweldsmisdrijven

Je kunt een aanvraag indienen bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Dit is ook mogelijk wanneer een strafbaar feit door het openbaar ministerie niet wordt vervolgd en er dus geen strafzaak komt.

  • Schadevergoeding vragen bij de civiele rechter
  • Schadevergoeding vragen bij de civiele rechter

Je kunt als derde optie ook aan de civiele rechter een schadevergoeding vragen. Hieraan zitten wel wat meer risico’s en nadelen. Deze bespreek ik graag met je wanneer de twee andere manieren niet tot het gewenste resultaat hebben geleid.

Ben je slachtoffer van een misdrijf?

Dan heb je recht op een schadevergoeding. In een persoonlijk gesprek bespreken we samen je situatie en de mogelijkheden. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis.

Inventarisatie van kosten en schade

Allereerst wordt er een overzicht van de schade gemaakt. En worden er bewijsmaterialen van de schade verzameld en van gemaakte kosten ontstaan door het misdrijf. Denk hierbij aan kosten voor kapotte kleding, meubels, smartphone of voertuig.

Maar ook aan kosten voor een fysiotherapeut, reiskosten, annulering van een vakantie, inhuren van huishoudelijke hulp etc. Of gemiste inkomsten doordat je door het voorval minder of niet meer kunt werken of doordat je vakantiedagen moest opnemen voor huisartsbezoeken of het doen van aangifte bij de politie. Al deze kosten verhaal ik voor je op de dader.

Heb je pijn, ongemakken of psychische klachten overgehouden aan het misdrijf? Dan heb je ook recht op smartengeld. ROSV Letselschade is expert in het bepalen van de hoogte van smartengeld bij strafzaken.

De rechter of de behandelaar bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven beoordeelt jouw schade en beslist of deze vergoed worden en voor welk bedrag.

Recht op schadevergoeding na een strafbaar feit?

Ben je slachtoffer geworden van een strafbaar feit en wil je weten of je recht hebt op schadevergoeding? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met mij op. Ik neem de tijd om naar je verhaal te luisteren en bespreek graag de mogelijkheden met je.

Nieuwsbrief

Wil je weten wat ROSV Letselschade kan betekenen?

Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48