Letselschade door medische fout

Wil je weten of je recht op schadevergoeding hebt na een medische fout?

schadevergoeding medische fout

Schadevergoeding bij een medische fout

Ben je slachtoffer geworden van een medische fout (ook wel medische kunstfout of medische misser genoemd) en heb je hierbij schade en/of letsel opgelopen? Dan heb je recht op een schadevergoeding. ROSV Letselschade helpt je bij het regelen van de vergoeding.

Jouw arts heeft een medische fout gemaakt

Om te kunnen beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding bij een medische fout is het belangrijk om vast te stellen of er sprake is van een medische fout of een complicatie.

Een medische fout wordt ook wel medische misser genoemd. Een medische misser is, kort gezegd, wanneer een medische behandeling verkeerd is uitgevoerd door een arts, tandarts, ziekenhuis of andere zorgverlener.

Het kan ook zijn dat je voorafgaand aan jouw medische behandeling foutieve, onjuiste of onvolledige informatie hebt gehad of dat er een verkeerde diagnose is gesteld. Om goed te kunnen bepalen of er bij jou sprake is van een medische fout, schakel ik mijn medisch adviseur in. Die bekijkt jouw medisch dossier en stelt vast of er fouten zijn gemaakt door je arts of behandelaar. Wanneer er een fout is gemaakt, zal ik jouw behandelaar aansprakelijk stellen.

Heeft je arts of tandarts een medische fout gemaakt?

Neem contact op om jouw situatie voor te leggen. Dan informeer ik je vrijblijvend over de schadevergoedingsmogelijkheden.

Letselschade inventariseren

Wanneer de aansprakelijkheid door de arts, tandarts, ziekenhuis of zorginstelling wordt erkend, zullen we moeten aantonen welke gevolgen het handelen van de arts voor jou heeft.

Ik zal samen met jou inventariseren wat deze gevolgen zijn en wat de schade is die is ontstaan door de medische fout. Je kunt hierbij onder andere denken aan kosten voor revalidatie, fysiotherapie, medische kosten, huishoudelijke hulp, aanpassingen in huis en reiskosten. Of misschien is je inkomen weggevallen doordat je niet meer (volledig) kunt werken? Ook kun je een vergoeding (smartengeld) krijgen voor de pijn en ongemakken die je hebt ervaren.

Wat regelt ROSV Letselschade voor jou?

Je wordt volledig ontzorgd zodat jij je kan richten op jouw herstel en geen stress ondervindt. Er wordt een overzicht van je letsel en bijbehorende kosten gemaakt. Het proces wordt direct in gang gezet om zo snel mogelijk jouw schade vergoed te krijgen. De schade wordt vrijwel altijd vergoed zonder dat we hiervoor naar de rechter moeten. Dus een letselschade advocaat is overbodig. Maar indien nodig schakel ik de hulp in van een ervaren letselschade advocaat op het gebied van medische fouten.

Heeft u recht op schadevergoeding na een medische fout?

Ben je slachtoffer geworden van een medische fout en wil je weten of  je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met mij op. Ik neem de tijd om naar je verhaal te luisteren en dan bespreken we de mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Wil je weten wat ROSV Letselschade kan betekenen?

Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48