Letselschade na bedrijfsongeval

Wil je weten of je recht op schadevergoeding hebt na een bedrijfsongeval?

schadevergoeding bedrijfsongeval

Letselschade door een bedrijfsongeval

Heb je een ongeluk gehad op je werk of tijdens de uitoefening van je werkzaamheden? Denk aan een ongeluk op een bouwplaats, een incident tijdens een bedrijfsuitje of een auto-ongeluk op weg naar een klant. En heb je hierdoor letselschade opgelopen? In de meeste gevallen heb je recht op schadevergoeding na een bedrijfsongeval.

Ook zelfstandig ondernemers die werken voor een opdrachtgever en een arbeidsongeval krijgen, kunnen in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Ik bespreek graag met jou jouw situatie en mogelijkheden. Dit is geheel vrijblijvend en volledig kosteloos voor jou.

Aansprakelijkheid van de werkgever

Om vast te kunnen stellen of je recht hebt op schadevergoeding is het belangrijk om de toedracht van het ongeval duidelijk te krijgen. Vervolgens kijk ik samen met je of jouw werkgever aansprakelijk is.

Een werkgever moet er alles aan doen om ongelukken te voorkomen. Wanneer jouw werkgever van mening is dat hij alle zorgvuldigheid in acht heeft genomen, zal jouw werkgever moeten aantonen dat hem niets te verwijten valt.

Hij zal dan bijvoorbeeld moeten aantonen dat de:

  • werkplek veilig was;
  • de werknemer voldoende instructies heeft gekregen;
  • er voldoende veiligheidsmaatregelen zijn getroffen;
  • etc.
  • werkplek veilig was;
  • de werknemer voldoende instructies heeft gekregen;
  • er voldoende veiligheidsmaatregelen zijn getroffen;
  • etc.

Bijna in alle gevallen is de werkgever aansprakelijk als er iets misgaat op of tijdens het werk. In dat geval zal de werkgever ook alle schade moeten vergoeden.

Letselschade opgelopen door een bedrijfsongeval?

Neem contact op voor een gratis adviesgesprek om te kijken of je werkgever aansprakelijk is voor jouw letselschade.

Werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade

Wanneer de werkgever aansprakelijk is voor het bedrijfsongeval, zullen we moeten aantonen welke gevolgen het ongeval heeft voor jou. En welke kosten daarmee gemoeid zijn. Voor de hand liggende kosten zijn gemiste inkomsten en medische kosten. Maar denk ook aan reiskosten van en naar het ziekenhuis, revalidatiekosten, schade aan persoonlijke eigendommen (kleding, smartphone) en aanpassingen in huis.

Ook recht op smartengeld?

Smartengeld is een vergoeding voor immateriële schade. Bijvoorbeeld voor lichamelijke of psychische klachten die je hebt opgelopen door het bedrijfsongeval.

Kun je je hobby bijvoorbeeld niet meer uitoefenen door het ongeluk? Last van slapeloosheid, depressiviteit, burnout of PTSS door het ongeval? Dan heb je recht op smartengeld. ROSV Letselschade is gespecialiseerd in het vaststellen van de hoogte van het smartengeld.

Goed contact met de werkgever blijft in stand

ROSV Letselschade voert alle contact over het ongeval met de verzekeraar van jouw werkgever. Hierdoor kom je nooit in rechtstreeks conflict met je werkgever over de afhandeling van je letselschade. Op deze manier zorgen we ervoor dat de relatie met de werkgever goed blijft.

Direct jouw schade verhalen?

Zorg ervoor dat jouw letselschade niet verjaart want dan heb je geen recht meer op een schadevergoeding. Wanneer jouw werkgever aansprakelijk kan worden gesteld, wordt jouw dossier direct in behandeling genomen. Hierdoor wordt het regelen van je schadevergoeding meteen in gang gezet. Ik zorg dat u je alvast een voorschot krijgt op de gemaakte kosten.

Vrijblijvend adviesgesprek

Ben je slachtoffer van een bedrijfsongeval en wil je weten of je recht hebt op schadevergoeding? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met mij op. Ik neem de tijd om naar je verhaal te luisteren en bespreek graag de mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Wil je weten wat ROSV Letselschade kan betekenen?

Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48