En we zijn live in 3, 2, 1…

ROSV letselschade - header blogbericht mobiel

En we zijn live in 3, 2, 1…

Al een aantal maanden dacht ik na over mijn eigen letselschadekantoor. Of eerlijk toegegeven eigenlijk al veel langer. Toen ik na mijn auto-ongeluk het roer omgooide, mijn baan als juridisch adviseur noodgedwongen moest opzeggen en voor mezelf begon in een hele andere branche wist ik al dat ik op een dag weer terug wilde naar de juridische wereld.

Ondernemen

Het ondernemen ging me goed af. Hoewel ik op het begin veel dingen moest uitzoeken, omdat alles nieuw was, begon ik er al snel plezier in te hebben. Toch was er steeds iets wat er miste: het helpen van slachtoffers die letsel en/of schade hebben opgelopen en geen idee hebben wat er allemaal op ze afkomt. Zou ik voor mezelf beginnen? Ik bleef dat steeds uitstellen. Ik durfde niet.

Terug van weggeweest

In 2018 werd ik gevraagd om tijdelijk te komen werken bij een advocatenkantoor op de letselschadesector. Ik twijfelde geen moment en greep de uitdaging met beide handen aan. Vanaf dat moment wist ik dat ik weer op mijn plek was. Het voelde als thuiskomen. Hoe zeggen ze dat ook weer zo mooi? Als een jas die precies past. Dit is wat ik wil, dit is wie ik ben, wat ik moet doen en waar ik goed in ben. En ook besefte ik wat ik al die tijd had gemist. Daar moest ik iets mee. Ook al vond ik dat doodeng.

Van uitstel komt geen afstel

En zo ontstond het idee om nu ook écht de sprong in het diepe te wagen. Ik ging brainstormen over een naam voor mijn bedrijf. Recht op Schadevergoeding was mijn allereerste idee. Lekker duidelijk, het zegt meteen waar het over gaat. Maar zoals met het kopen van nieuwe schoenen bijvoorbeeld… toch maar even verder kijken. Je weet nooit. Uren, dagen, weken dacht ik erover na. Tientallen, misschien wel honderden namen passeerden de revue. Allemaal vielen ze af om steeds verschillende legitieme redenen. Maar ik kon geen enkele reden bedenken waarom Recht op Schadevergoeding niet geschikt zou zijn. En hoe vaker ik die naam ging zeggen, tegen mezelf en ook tegen anderen, hoe meer ik het voor me ging zien. Ik kreeg al snel een beeld van hoe het moest worden. Uiteindelijk werd Recht op Schadevergoeding afgekort naar ROSV en kreeg mijn bedrijf de naam ROSV Letselschade.

Huisstijl en website

Nu de spreekwoordelijke kogel door de kerk was, kon ik ook geen seconde langer meer wachten. Er moesten visitekaartjes komen, briefpapier, een website et cetera. Omdat iedereen moet doen waar hij/zij goed in is, en ik van die dingen dus totaal geen verstand heb, liet ik die taken mooi aan iemand anders over. Na een korte briefing aan de grafisch vormgever kwam zij met een eerste opzet voor de huisstijl. Wow. In één woord wow. Zij had precies weten te ontwerpen wat ik had bedoeld. Zonder dat ik zelf überhaupt wist wat ik had bedoeld. Ook van mijn omgeving kreeg ik alleen maar positieve feedback op het resultaat. Niks meer aan doen dus. Op 1 klein detail is er niks meer aan veranderd.  Toen het laatste euvel. De website. De teksten moesten worden geschreven en ik moest weten wat ik met de website wilde qua indeling en opbouw. Voor iemand die een leek is met betrekking tot het bouwen van websites, zoals ik, was dat nog niet zo makkelijk. Maar gelukkig had ik hulp van een fijne websitebouwer die een opzet maakte en me alles uitlegde wat ik niet begreep.

En we zijn live

En nu is het dan zover. Alles is klaar. De hele huisstijl heb ik laten drukken en is inmiddels in huis. En sinds vandaag is ook de website online. Ik kan aan de slag. Ik ben heel tevreden met het resultaat en aanstaande donderdag heb ik meteen al een eerste gesprek met een slachtoffer van een verkeersongeval. Wat ik tot een aantal weken geleden alleen nog in mijn hoofd voor me zag, is nu werkelijkheid. Ik vind het nog steeds een beetje spannend, maar ik weet dat ik dit kan en dat ik het tot een succes ga maken. Ik heb vooral heel veel zin om mensen te gaan helpen en ik kan niet wachten op alles wat er de komende tijd nog gaat komen.

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of wil je weten wat ROSV Letselschade voor jou kan betekenen?

Geplaatst in de categorie:
Nieuwsbrief

Wil je weten wat ROSV Letselschade kan betekenen?

Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48