20% van de booteigenaren niet verzekerd voor letselschade

ROSV letselschade - header blogbericht mobiel

20% van de booteigenaren niet verzekerd voor letselschade

Nederland waterland. Er zijn veel mensen die genieten van de watersport in ons land. Een aantal is trotse bezitter van een motorboot. Uit cijfers van de ANWB blijkt dat maar liefst 20% van deze booteigenaren niet verzekerd is. En dat kan voor grote financiële problemen zorgen bij een aanvaring. Zeker als daarbij iemand gewond raakt.

Geen verplichte bootverzekering

In Nederland is er geen wettelijke verplichting om een bootverzekering af te sluiten. Alleen in een enkel geval is een WA-verzekering verplicht. Bijvoorbeeld in een jachthaven of bij wedstrijden.

Letselschade bij aanvaring

Een aanvaring is natuurlijk altijd vervelend, voor alle partijen. Er is al snel veel materiële schade aan een boot. Maar het wordt pas echt vervelend als daarbij iemand gewond raakt. De letselschade kan al snel oplopen tot duizenden of tienduizend euro’s. En wanneer iemand langdurig arbeidsongeschikt is of blijvend invalide wordt is de schade nog vele malen hoger.

Aansprakelijkheidsverzekering geen dekking voor motorboten

Een particuliere WA verzekering  dekt in principe alle schade die je veroorzaakt aan een ander. De meeste verzekeraars sluiten aansprakelijkheid bij motorvaartuigen echter uit. Of ze dekken alleen schade die is veroorzaakt door een motor tot een bepaald PK. Veel boten vallen daarbuiten

Zorg voor een goede verzekering

Zonder goede verzekering draait de veroorzaker van de aanvaring zelf voor de schade op. En zoals gezegd; die kan snel oplopen. Het is dus verstandig om vóór je gaat varen te checken of je boot goed verzekerd is. Zo voorkom je dat je zelf in de financiële problemen raakt en dat het slachtoffer met alle schade blijft zitten.

Vragen?

Heb je vragen over dit artikel? Of heb je zelf letselschade opgelopen door een aanvaring of bijvoorbeeld een aanrijding? En wil je weten wat ROSV Letselschade voor jou kan betekenen? Neem gratis en vrijblijvend contact met me op.

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of wil je weten wat ROSV Letselschade voor jou kan betekenen?

Geplaatst in de categorie: , ,
Nieuwsbrief

Wil je weten wat ROSV Letselschade kan betekenen?

Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48