Appen in verkeer grote gevolgen

ROSV letselschade - header blogbericht mobiel

Appen in verkeer grote gevolgen

Dat het gebruik van je mobiele telefoon in het verkeer grote gevolgen kan hebben, weten we allemaal. Toch blijven we massaal appen achter het stuur of zijn we afgeleid door elk geluid dat je hoort op je smartphone. Radio 3 FM ging de straat op met de vraag wie zijn/haar telefoon weleens gebruikt achter het stuur. ROSV Letselschade werd erover in de uitzending geïnterviewd.

Gehaktballen bij thuiskomst

In 2014 werd ik zelf aangereden door een onoplettende automobilist. Hij appte zijn vrouw dat hij wat later thuis zou zijn, maar dat de gehaktballen wel alvast op het vuur mochten. Uiteindelijk moest ik door zoiets simpels als zijn gehaktballen wel een aantal jaar revalideren. Ook in mijn werk heb ik veel contact met slachtoffers van verkeersongevallen. Die ongelukken zijn natuurlijk lang niet allemaal veroorzaakt door het gebruik van een mobiele telefoon, maar de gevolgen kunnen wel net zo erg zijn. Veel mensen lijken zich dat nog steeds niet te beseffen.

MONO: ongestoord onderweg

Op 13 september 2018 lanceerde Veilig Verkeer Nederland de campagne MONO: ongestoord onderweg, waarbij aandacht wordt gevraagd voor het mobiele telefoongebruik in het verkeer. Gisteren werd er ook op Radio 3FM opnieuw aandacht aan dit onderwerp besteed. Ik werd geïnterviewd over het ongeluk waarbij ikzelf betrokken was en de gevolgen die het voor mij persoonlijk heeft gehad. Ik vind het belangrijk dat mensen zich er bewust van zijn welke ellende je ermee kan veroorzaken. En ik hoop dat het uitzetten of wegleggen van je telefoon in de auto over een aantal jaar net zo normaal is als bijvoorbeeld het dragen van een gordel.

Luister hier het interview op Radio 3FM (ondertiteld)

Vragen?

Ben je zelf slachtoffer van een verkeersongeval en wil je weten of je recht op schadevergoeding hebt? Neem dan contact met mij op.

 

Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen of wil je weten wat ROSV Letselschade voor jou kan betekenen?

Geplaatst in de categorie: ,
Nieuwsbrief

Wil je weten wat ROSV Letselschade kan betekenen?

Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief.

Blauw vlak klein

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

Blauw vlak klein

KvK 65077598

 

Contactgegevens

Loopkantstraat 11
5405 NB Uden

rosv.nl
schade@rosv.nl

Tel. 06 39743430

KvK 65077598

Btw-id NL002312278B48